Barnvagnar för syskon

5 kommentarer

I augusti uppgraderas familjen från 3.0 till 4.0. Uppgraderas bör även vagnstallet göras. Storebrors vagn köptes begagnad och den börjar snart att sjunga på sista versen. Det återkommande samtalsämnet hemma just nu där vi inte är eniga, är huruvida vi ska ha en syskonvagn eller inte.

Jag försöker finna argumenten för mig själv för vad som är bäst. 

Syskonvagn är bra om vi ska gå längre sträckor med båda barnen. Singlevagn med ståplatta har fördelen att de är smidigare och lättare att ta sig fram med. Det blir även lättare för Storebror att få gå själv och när han inte orkar så kan han kliva upp på ståplattan. Ståplattan är ett dock ett problem om vi ska gå långt och han inte orkar stå längre. Bägge alternativen känns bökiga under det långa vinterhalvåret här i norr. Ståplatta och snömodd rimmar inte riktigt. Det gör inte heller en bred syskonvagn heller som vid barmark kan vara svårmanövrerad. 

 

Syskonvagnarna är många och priset varierar. Vi lär dock inte ha syskonvagn alltför länge då Storebror fyller fyra i februari. En bra vagn till Lillasyster känns därför mer värt att investera i. Men jag vet inte. 

Ni som har syskon där det skiljer 2-3 år mellan barnen. Hur har ni gjort? 
Ni andra. Hur tänker ni? 

Tar tacksamt emot alla förslag! 

/ Dennis

 

 

 

 

 

 

 

 
1 Emelie:

skriven

Ska själv få första barnet så har inte det problemet, men det finns ju de vagnarna som i grunden är en enkelvagn men kan omvandlas till syskon ex emmaljunga super viking och bugaboo donkey.

2 eva:

skriven

Hej! Vi har drygt två år mellan våra barn och har en emmaljunga city cross med ståbräda och en baby travel syskonvagn, just för de olika scenarion du beskriver. Ståbrädan har vår dotter inte använt speciellt mycket, så så här i efterhand hade den inte behövts. Jag röstar på syskonvagn, de är inte så svåra att manövrera. Sen när ni märker att stora barnet inte vill sitta längre, sälj den och köp en smidigare sittvagn, då har ju minstingen kanske blivit så att hon mest sitter och halvligger. Lycka till, hoppas det var till nån hjälp!

Svar: Tack Eva.
Alla tips är välkomna.
Lattefarsor

3 maria :

skriven

Vi har tre vagnar, vi har alltid haft två till våran lilla kille, bra att kunna variera vid väglag, om man ska långt, osv osv. Vagndjungeln är stor liksom. Vi investerade i en syskonvagn nu när vi ska få en lilla syster i maj, våran son är 2 år och går typ, överallt men orkar inte gå låååånga sträckor. Men då har vi en syskonvagn när båda är med, två vagnar om vi vill gå en sväng med varsin unge i vagn, och en vagn med liggdel fall man bara vill ha med sig bebis, typ när sonen är på dagis.

Svar: Hej,
Att kunna ha fler vagnar är ju ett alternativ för de som har den möjligheten. Blir helt klart att ta alla tips och göra något vettigt av det.
Lattefarsor

4 Johanna - Syskon i magen, BF 25/5:

skriven

Vår äldsta är lika gammal som Alfons (födda samma dag!) och han får syskon i slutet av maj. Jag tänkte ha en singelvagn med ståbräda och så hoppas jag att det går bra :) jag hoppas också att han kommer att vilja använda sin springcykel :)
Till vintern får han åka pulka eller bob:)

5 Linnea:

skriven

Vi köpte en singelvagn och har funderat på ståplatta. Sen har vi börjat öva på att gå mer med storasyster nu och använda hennes vagn så lite som möjligt så det inte blir direktkopplat mellan nytt syskon och ingen vagn. Vi har visserligen kvar hennes sittvagn också (även om den, liksom Alfons vagn, verkligen sjunger på sista versen känns det bra att ha utifallatt) men försöker som sagt att inte använda den nu. Det går rätt bra. Sen är ju hon lite äldre och blir fyra redan nu i maj så det är ju lite skillnad i ork osv såklart. Men jag känner mest att det verkar så otroligt bökigt med syskonvagn - helt utan att egentligen veta. Kan ni få låna och provköra lite?

Svar: Vi har fått provköra en. :)
Lattefarsor