Inga ursäkter för slarv med säkerheten.

En kommentar
En kopp kaffe så här på kvällskvisten känns helt rimligt som avkoppling efter en ledig måndag. Teen Mom står på i bakgrunden på TV, och S har efter en lång dag fått kura ner sig i soffan. Bebis har enligt utsago sparkat hela helgen, men verkar som sagt behöva någon vecka till på sig att bli stark nog för att även pappa ska känna sparkarna.
 
Så till något allvarligare. Alldeles nyss var det ett inslag i 112 - på liv och död på sjuan där polisen stoppade en misstänkt bil mitt i natten. I bilen som var en vanlig personbil godkänd för fem personer satt sju personer, varav två obältade barn. Där svartnade det för mig, alla ljud runt omkring tystnade. Hur f*n tänker man som förälder, eller för den delen människa, när man väljer att trycka in så många personer i en bil och dessutom köra sina två barn utan bälte? De fick åka därifrån med böter, och för att alla i bilen skulle kunna ha bälte skjutsade polisen två av dom till en annan bil. 
 
Jag kan inte föreställa mig hur mycket som är fel på en person när man väljer att göra på det sättet. Polisen sa att de hoppas att föräldrarna tänker om och bryr sig mer om sina barns liv, annars kommer det svida ännu mer i plånboken. I det läget ska körkortet ryka på en gång. Utan tvekan. 
 
Förutom att köra rattfull är det här det värsta jag kan föreställa mig någon göra i trafiken. Det spelar ingen roll hur bra förare du är eller anser dig vara, eller hur försiktigt du kör. I varje bil du möter sitter minst en person vars tillstånd du inte har en aning om. Hen kanske kör påverkad, somnar vid ratten eller är helt enkelt inte uppmärksam nog. En olycka sker så fort, och fråga dig själv, skulle du kunna förlåta dig själv om dina barn skadas eller till och med dör på grund av att du slarvat med säkerheten i bilen oavsett om du eller någon annan i trafiken orsakat olyckan? 
 
Nej, det finns INGET som kan ursäkta sånt slarv. Varken trötthet, stress, ignorans eller något annat.
 
Nu laddar vi för besök av ärtis farmor och gammelmormor under dagarna som kommer. Senast var i februari när vi berättade nyheten, så det ska bli kul att få träffa dom.
 
//Christoffer
 
1 Dennis:

skriven

Det finns inga ursäkter att titta på MTV och Teen Mom! ;)

/Dennis