Upp till ytan: 2, Den blomstertid nu kommer..

Kommentera
Idag väljer vi att lyfta upp en kommentar från Sanne till Dennis tidigare inlägg: Den blomstertid nu kommer
 

Sanne skriver klokt om att inte sätta flickor i den ständiga offerrollen.
 
Bra och fin text! 

Har bara en kommentar, det är kanske av vikt att påpeka att det främst är killar som ligger i farozonen när det gäller studentnätter och liknande festkvällar. Visst är det väl så att det är tjejer som råkar ut för våldtäkter och sexuella övergrepp i större utsträckning än killar, men dessa sker främst av någon man känner, inte i en mörk park eller på väg hem från en studentfest av någon okänd. 

Det är unga killar som löper störst risk för exempelvis misshandel. Så när du skriver "då är jag ändå kille" och att du endast skulle bli rånad visar kanske på hur stark normen faktiskt är, att det är tjejerna som måste skyddas från allt hemskt fast det främst är de unga killarna som löper störst risk (speciellt för våld) i nattlivet. Tycker eran blogg, läst den till och från, håller bra genusperspektiv men här saknar jag den reflektionen. Det blir återigen en offerroll för tjejer, det är dem vi måste skydda och att "killarna klarar sig själva". 

Förstår att du såklart kommer vara lika orolig när Storebror har sin student. Båda barnen kommer känna sig trygga med er som föräldrar och säkerligen ringa om det skulle vara något :) Ville bara påpeka att det riskerar att bli lite moralpanik över våldtäkt och tjejer som är ute och festar, sker som sagt främst av någon man känner, och risken i samma kontext (i det här fallet studenten) är högre för misshandel och killar som är ute och festar."
 

Tack Sanne för att du läser och kommenterar bloggen. Det hjälper oss att tänka en vända till. 

/ Dennis och Christoffer, Lattefarsor