Soran Ismail, jag håller med men ändå inte..

En kommentar
 

Almedalen 2014


 


Soran Ismail skriver i sin artikel om Almedalen 2014. Soran tycker illa om hur partimotståndare är tjenisar under olika jippon. De skapar personliga relationer med folk de annars ska vara politiska fiender med. Det passar sig inte i dessa forum. Det passar inte heller att politiska journalister minglar med olika partier i rosétälten. Hur ska de då kunna vara objektiva i kritiken när de skriver sina politiska artiklar? Soran säger lite skämtsamt att politikerveckan borde flyttas till februari på en plats som inte är glamorös nog för rosémingel och DJ-battles mellan olika politiker. På en plats där bara de riktigt politiskt engagerade och kunniga ska delta. Soran har absolut rätt i sak vad det gäller mingel men tappar poängen i att ha Almedalsveckan i just Almedalen under juli månad.

Aldrig fel att göra politik kul

Almedalsveckan har under åren fått en "hippare" stämpel. Det har blivit coolare att lyssna på sändningarna, coolare att vara på plats under politikerveckan. Kändisar visar sig kring de olika evenemangen. Det var på Gotland det hände föregående vecka. Genom att göra politiken roligare blir fler engagerade och fler förstår vad de ska rösta på. I ett politiskt engagerat Sverige kan vi få ett valresultat som faktiskt är representativt för Sveriges befolkning. En befolkning som vet varför de röstar som de gör, en befolkning som kan stå för sitt politiska val och en befolkning som inte ärvt sin politiska åsikt utan att veta varför. Ett politiskt engagerat Sverige som röstar för landets bästa och inte efter egen plånbok.


Nu är Almedalsveckan slut och vi kan nu bara följa debatterna fram till valet i september. Väntar ett regeringsskifte, en fortsatt blå allians eller kommer vi få se bruna vindar förpesta vårt vackra Sverige där våra barn ska växa upp? 

/ Dennis

 
 
 
1 Jan Lahti:

skriven

Det troliga är att vi får en regering där Socialdemokraterna ingår. Om Sverigedemokraterna däremot blir vågmästare finns det risk att vi får fortsatt borgerlig regering.