Byt till det lilla livspusslet

Kommentera
Sommaren kommer med stormsteg med en annalkande semester i släptåg. Många av oss brottas med att få det stora livspusslet med 1500+ bitar att gå ihop. Varje bit är en viktig del i den stora helheten. Alla bitar måste falla på plats för att livspusslet ska bli fulländat. Varje bit kan kännas kravfylld om vi inte hittar dess rätta plats i pusslet. 

Jag tror att många av oss sätter för höga krav på oss att sommaren och semestern ska bli så perfekt som den bara kan bli. Allt ska vi hinna med under ledigheten för att barnen ska få en sommar att komma ihåg. I slutändan står vi där i augusti, mer slut i kroppen än innan vi gick på ledighet. 

"Suck! En vecka till hade varit perfekt.."

Mitt mål med sommaren är att lägga undan det stora livspusslet och plocka fram det lilla tiobitars med ram. Istället för att planera in hela sommaren kommer vi försöka ta sommaren lite som den kommer. Mest umgås och ägna tid åt varandra. Det är nu under sommaren som vi får tid att somna och vakna tillsammans alla tre. Utan stress till bussar, tåg och arbetstider. Det är nu vi kommer ta tillfället i akt och äta frukost på balkongen eller varför inte på gården bortom lyftkranen och byggställningarna. Försöka ta hand om varandra och finna kraft i vad som komma skall i augusti. 

För vem vill lägga pussel hela sommaren? 

/Dennis Nyheim